Miksi Huusko vähättelee poliitikkojen vastuuta Turun tapahtumista?

Julkisuuteen on päättäjien taholta noussut kaksi keinoa terrorismin torjunnaksi: palautuskeskukset ja tiedustelulain uudistus.

Kummatkin herättävät paljon kritiikkiä ja vastustusta -onko olemassa muita keinoja. Palautuskeskuksia joihin kielteisen päätöksen saaneiden liikkuminen kansalaisten parissa estettäisiin saa kannatusta oikeistopoliitikoilta ja vastustusta vasemmistosta. Viranomaisten oikeudesta skannata kaikkien ihmisten yksityiselämää näyttäisi saavan lievää kannatusta ainakin kokoomuksen ja keskustan riveissä sekä kristillisdemokraateilta.

Uuden Suomen Matti Huusko blogi-kirjoituksen kommenteista nousi kolmantena vaihtoehtona tai edellisiä vaihtoehtoja täydentävänä poliisien resurssien lisääminen. Tienkin jos kaikkien jos kaikkien ihmisten sähköpostit ja muu tietoliikenne käydäänkin, vaikka tietokonehakuroboteilla läpi, niin tarvitsee palkata muutamia poliiseja lisää. Minusta voisi turvallisuutta lisätä myös nykyisen lainsäädännön puitteissa, kun poliisien määrää lisättäisiin kaupunkien kokoontumispaikoilla.

Viime aikoina poliiseja on yhä harvemmin näkynyt esimerkiksi kauppakeskuksissa ja toreilla. Onko syynä taktiikka vai resurssien puute? Julkisilla paikoilla liikkuvat poliisit tuovat itselleni enemminkin turvallisuuden tunnetta kuin harmistumista. Lapsien kanssa usein ihaillaan poliisien "uniformuja" ja varustusta. Myös poliisiauto on aina kiva näyttää lapsille.

Kun vallan vahtikoiriksi tituleerataan mediaa, niin ihmettelen ainakin US:n päätoimittajan useasti toistama näkemys "on kohtalaisen hyödytöntä keskustella … olisiko veitsi-isku voitu estää" ja myöskin näkökulma vielä enemmän ihmetyttää "Turvapaikanhakijan myöntämään hirmutekoon ei pidä hakea syyllisiä sen enempää Suomen nykyisistä kuin aikaisemmistakaan päättäjistä". Jos ei muuta hyötyä, niin ainakin siitä on iso hyöty, että ihmiset saavat puhua jos pelottaa yms. Kyllä viranomaistoimintaakin pitää pystyä arvioimaan, jotta sitä voisi myös arvostaa. Suomen poliisi toimi mielestäni erittäin hyvin näillä resursseilla, jos olisi isommat resurssit olisiko lopputuloksena ollut vieläkin nopeampi ja tehokkaampi toiminta?

Juuri päättäjät ovat vastuussa niistä päätöksistä jotka ovat johtaneet tähän tilanteeseen, jossa Suomen turvallisuustilanne on merkittävästi huonontunut. Päättäjät ja poliitikoiden tulisi vastata tässä tilanteessa jossa monien asiantuntijoiden mm. Paateron tuomat uhkakuvat eskaloituvat. En pidä Suomessa vallitsevasta asian maton alle lakaisemisesta, itsesensuurista ja puhumisen kieltämisestä. En katso, että tämä on vain yksittäinen radikalisoitunut henkilö jonka päässä napsahti vaan on olemassa vihamielinen islamistinen tai islamistiasia järjestöjä, jotka ruokkii tällaista ajattelua saarnoissaan. Ainoassa länsimaisessa valtiossa Israelissa, joka elää islamistien synnynsijoilla on ollut tämän vuoden aikana jatkuvasti Turun terrorismissakin toistuva kuvio -nuori mies puukottaa useita kuoliaaksi. Meidän mediassa ei tätä analogiaa olla tuotu juuri esiin.

Suomessahan on vapaasti saanut käydä islamistisia saarnaajia. Ihmettelen miksi heidän maahantulon rajoittamisesta ei puhuta mitään. Suomessa harrastetaan vastaavaa itse sensuuria islamia kohtaan, mitä se teki pari vuosikymmentä sitten Neuvostoliiton suhteen -herättää ärtymystä.

Mielestäni tehokkaimmat toimenpiteet olisivat radikaaliin ryhmiin kuuluvien käännyttäminen rajalta ja poliisien resurssien lisääminen.

 

”ISRAELIN poliisi ampui kuoliaaksi palestiinalaisen, joka puukotti lauantaina kolmea israelilaista Jerusalemin vanhassakaupungissa.

Palestiinalainen haavoitti kahta ultraortodoksijuutalaista miestä kadulla ennen kuin pakeni läheiseen taloon. Poliisi tavoitti hänet sieltä, ja mies puukotti yhtä heistä ennen kuin hänet ammuttiin.”

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005152699.html (1. huhtikuuta. Ei käy ilmi onko tänä vuonna.)

 

Brittinaisen puukotus junassa 14.hutikuuta 2017. https://yle.fi/uutiset/3-9567117

Perheen puukotus sapattiaterialla kotona (isä ja 2 lasta kuoli) https://yle.fi/uutiset/3-9736954

Elokuussa myyjää puukotettiin Israelissa. En löytänyt lähdettä.

Merlin
Espoo

Olen isä, setä, veli, poika, kaveri, työntekijä ja perheellinen sekä kansalainen (myös kahden maan kansalainen vertauskuvallisesti). On hyvä että ihminen ei katso elämää vain yhden roolin takaa vaan ottaa vastaan koko elämänkirjon. Olen kaupunkilainen, joka rakastaa luontoa. Olen kiitollinen että elän maassa, joka on useimmille turvallinen hyvinvointimaa... Myöskin arvostan Suomalaista koulujärjestelmää ja uskonnonvapautta ja kansanvaltaa. Asun Espoossa ja haluan olla vaikuttamassa tämän kaupungin parhaaksi. Poliittinen näkemys ylittää puoluerajat. Olen huomannut että yhteistyössä on voimaa ja jotta hyviä asioita tapahtuisi, niin olisi eduksi että useampi ottaa epäkohtia esiin jotta ne voidaan korjata. Täälläkin kirjoittamalla ja esittämällä ajatuksiani uskon että voin rohkaista ihmisiä ajattelemaan ja keskustelemaan asioista ja näin voin vaikuttaa että asiat muuttuisivat paremmiksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu