Isä kaipaan sua…

Huuto isän puoleen on ollut joskus jokaisen huulilla. Uskon että isän kaipaus niillä, jotka ovat jääneet sitä paitsi ei lakkaa, vaikka sen voi kieltää. Nyt on noussut halu sammuttaa tämä kaipaus tai antaa sille lopullinen kuolinisku äitiyslain myötä. Äitiyslaki sana voi johtaa harhaan. Parempi olisi isättömyyslaki lesboparien lapsille. Äitiyslaki antaisi lapselle monta äitiä, mutta ei yhtään isää.

Maaliset isät, minä mukaan lukien olemme tyrineet ja tyrimme jatkuvasti, mutta onko isyys silti niin mitätöntä että sen voi lopettaa? Tuskinpa.

Ymmärrän, että isät ja isyys antaa parhaimmillaan vahvan pohjan lapselle. Isän läsnäolo, rajat ja rakkaus tuovat perusturvan lapselle.

Perjantaina 16.2 on eduskunnan valiokunta äänestänyt yhtä vaille yksimielisesti isyyden lopullista poispyyhkiytymistä naisparien lasten kohdalla. Ennen on katsottu lapsen, joka on heikommassa asemassa olevana nauttivan vahvempaa lainsuojaa ja sallittu lapsen saavan selville oikea isä. Toivon sydämeni pohjasta että tässä ei siitä periaatteesta luovuta.

Jos kysytään lapselta haluavatko he mielummin kaksi äitiä kuin yhden äidin ja yhden isän? Kysyttäessä vastaus on selvä sekä isän että äidin.

On aika huutaa isättömien isän ikävä barrikaadeilla ja nousta vastarintaan, jos tämä hulluus loppuis!

Emmekö me miehet voisi nyt paheksua äitiyslain epätasa-arvoa, miksi lapsi voisi saada syntyessä kaksi äitiä, eikä yhtään isää, miksi ei kahta isää?

On aika huutaa isättömien isän ikävä barrikaadeilla ja nousta vastarintaan, jotta tämä mielettömyys loppuis! Mieletön asia on myös ja luomisjärjestyksen vastainen että nainen tai naispari haluaa hankkia lapsen ilman että on parisuhteessa lapsen isän kanssa. Olen murheellinen tästä asiasta.

 

 

Merlin
Espoo

Olen isä, setä, veli, poika, kaveri, työntekijä ja perheellinen sekä kansalainen (myös kahden maan kansalainen vertauskuvallisesti). On hyvä että ihminen ei katso elämää vain yhden roolin takaa vaan ottaa vastaan koko elämänkirjon. Olen kaupunkilainen, joka rakastaa luontoa. Olen kiitollinen että elän maassa, joka on useimmille turvallinen hyvinvointimaa... Myöskin arvostan Suomalaista koulujärjestelmää ja uskonnonvapautta ja kansanvaltaa. Asun Espoossa ja haluan olla vaikuttamassa tämän kaupungin parhaaksi. Poliittinen näkemys ylittää puoluerajat. Olen huomannut että yhteistyössä on voimaa ja jotta hyviä asioita tapahtuisi, niin olisi eduksi että useampi ottaa epäkohtia esiin jotta ne voidaan korjata. Täälläkin kirjoittamalla ja esittämällä ajatuksiani uskon että voin rohkaista ihmisiä ajattelemaan ja keskustelemaan asioista ja näin voin vaikuttaa että asiat muuttuisivat paremmiksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu